diumenge, 11 de novembre del 2012

Recepta de tardor

"Delicies de tardor farcides d´il.lusió amb essència de pluja vilanovina"
 

Castanyes, moniatos, raïm, bolets i carbasses són els ingredients bàsics per poder cuinar una de les especialitats més originals dels xefs capgrossos.
 
Es tracta d´un plat ben curiós recomanable per aquells que els agrada descobrir noves sensacions “Delícies de tardor farcides d’il·lusions amb essència de pluja vilanovina”.

Preu: 9,76 €

Ingredients autòctons del Mercat de Vilanova i la  Geltrú (25 persones)
·         25 castanyes
·         1 moniato
·         Dos carbasses petites de diferents formes
·         Dos gotims de raïm: un negre i un blanc
·         Variat de bolets: Rovelló, camagroc i trompetes de la mort.

El.laboració

1.    Obrir l‘ordinador del aula dels capgrossos i fer una llista dels ingredients de tardor. Per aquest pas, es recomana una pisca de participació de cada capgros   i remenar les idees de tots per aconseguir una llista comú. Deixar reposar aquesta llista tot un dia i recuperar-la el dia següent, just en el moment de la sortida.

2. Sortir de l´escola Volerany i caminar poc a poc, sense presses i amb molta alegria fins arribar a la porta del Mercat de Vilanova i la Geltrú.

3    Observar de forma general totes les parades del mercat i repassar la llista de productes el.laborada el dia anterior.

4. Escollir diferents parades del mercat de tal manera que cada producte es compri amb una botigueta diferent. Acte seguit, amanir el passadís del mercat amb un rajolí de paciència ja que cada capgros serà responsable de ficar un tipus de cullerada: Un nen o nena demanarà a la botiguera, un altre agafarà el producte i un altre pagarà. Cada ajudant de cuina té la seva funció encara que tots voldran tenir la “paella pel mànec”.
     
     Sobretot, es molt important vigilar que no es cremin els 10 euros de pressupost així que no us oblideu de fer un sofregit d´economia i control constant dels cèntims que es van gastant.

5. Deixar bullir a foc lent la compra mentre es fa un bon esmorzar a la plaça dels Dansaires.

6. Tallar les ganes de jugar als gronxadors amb un ganivet de patiment per si els núvols negres del cel comencen a bullir a sobre dels cuiners.

7. Escalfar la sortida amb un “bany maria”  de pluja i beneir l´àpat amb les nostres plegaries per no haver-nos mullat ni un pèl i observar el diluvi vilanoví desde les finestres de l´escola.

8. S´apaga el foc i es serveix a tots els capgrossos una bona degustació de raïm i de moniato cuit pel cuiner de l´escola. (El moniato només degustat pels més atrevits).

9. Un cop es menja tot, les castanyes es converteixen en cargols de tardor i els capgrossos caramel·litzen la sortida amb la visita a  l´exposició del Hall del Volerany. Els va encantar.

     Va ser una sortida plena d´il.lusió acompanyada de la por d´una pluja que al final es va saber comportar....

Bon Profit!

Dintre del àlbum de fotos us servim amb molt de gust les fotos de la sortida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada