"Delicies de tardor farcides d´il.lusió amb essència de pluja vilanovina"
Castanyes, moniatos,
raïm, bolets i carbasses són els ingredients bàsics per poder cuinar una de les
especialitats més originals dels xefs capgrossos.
Es tracta d´un plat ben curiós recomanable per aquells que els agrada descobrir noves sensacions “Delícies de tardor farcides d’il·lusions amb essència de pluja vilanovina”.
Preu: 9,76 €
El.laboració
Es tracta d´un plat ben curiós recomanable per aquells que els agrada descobrir noves sensacions “Delícies de tardor farcides d’il·lusions amb essència de pluja vilanovina”.
Preu: 9,76 €
Ingredients
autòctons del Mercat de Vilanova i la Geltrú (25 persones)
·
25 castanyes
·
1 moniato
·
Dos carbasses petites de diferents formes
·
Dos gotims de raïm: un negre i un blanc
·
Variat de bolets: Rovelló, camagroc i trompetes de
la mort.
El.laboració
1.
Obrir l‘ordinador del aula dels capgrossos i fer una
llista dels ingredients de tardor. Per aquest pas, es recomana una pisca de
participació de cada capgros i remenar
les idees de tots per aconseguir una llista comú. Deixar reposar aquesta llista
tot un dia i recuperar-la el dia següent, just en el moment de la sortida.
2. Sortir de l´escola Volerany i caminar poc a poc, sense presses i amb molta alegria fins arribar a la porta del Mercat de Vilanova i la Geltrú.
3 Observar de forma general totes les parades del mercat i repassar la llista de productes el.laborada el dia anterior.
4. Escollir diferents parades del mercat de tal manera
que cada producte es compri amb una botigueta diferent. Acte seguit, amanir el
passadís del mercat amb un rajolí de paciència ja que cada capgros serà
responsable de ficar un tipus de cullerada: Un nen o nena demanarà a la
botiguera, un altre agafarà el producte i un altre pagarà. Cada ajudant de
cuina té la seva funció encara que tots voldran tenir la “paella pel mànec”.
Sobretot, es molt important vigilar que no es cremin els 10 euros de
pressupost així que no us oblideu de fer un sofregit d´economia i control
constant dels cèntims que es van gastant.
5. Deixar
bullir a foc lent la compra mentre es fa un bon esmorzar a la plaça dels
Dansaires.
6. Tallar
les ganes de jugar als gronxadors amb un ganivet de patiment per si els núvols
negres del cel comencen a bullir a sobre dels cuiners.
7. Escalfar la sortida amb un “bany maria” de pluja i
beneir l´àpat amb les nostres plegaries per no haver-nos mullat ni un pèl i observar el diluvi vilanoví desde les finestres de l´escola.
8. S´apaga el foc i es serveix a tots els capgrossos
una bona degustació de raïm i de moniato cuit pel cuiner de l´escola. (El
moniato només degustat pels més atrevits).
9. Un cop
es menja tot, les castanyes es converteixen en cargols de tardor i els
capgrossos caramel·litzen la sortida amb la visita a l´exposició del Hall del Volerany. Els va encantar.
Va ser una sortida plena d´il.lusió acompanyada de la por d´una pluja que al final es va saber comportar....
Bon Profit!
Dintre del àlbum de fotos us servim amb molt de gust les fotos de la sortida.
2. Sortir de l´escola Volerany i caminar poc a poc, sense presses i amb molta alegria fins arribar a la porta del Mercat de Vilanova i la Geltrú.
3 Observar de forma general totes les parades del mercat i repassar la llista de productes el.laborada el dia anterior.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada